Voor werknemers

“Je baan kun je verliezen, je Talent neem je mee”

Wanneer jij je baan verliest, om wat voor reden dan ook, is dit vaak een behoorlijke schok. Het raakt aan de wortels van je bestaan: inkomen, huis, hypotheek, studerende kinderen, eigen waarde etc..

Wij leren je dat het verlies van je baan niet het einde betekent, maar de eerste stap van een nieuw begin. Jij hebt waarde op de arbeidsmarkt, ongeacht leeftijd, ervaring en opleidingsniveau.

Onze begeleiding richt zicht op twee gebieden:

  1. Wat heb ik te bieden op de arbeidsmarkt?
    We kijken waar je unieke kwaliteiten en competenties liggen en benoemen dit als jouw Talent. Maar we kijken ook waar je valkuilen liggen, je aannames en overtuigingen die je minder krachtig maken. Voor dit onderdeel zetten we diverse instrumenten in. Samen met jouw opleidingsniveau, je ambities en mogelijk ook je functionele beperkingen, bepaalt deze eerste en belangrijke stap op welke functies of beroepen jij je met succes kunt gaan richten. Nu wordt ook duidelijk op welke gebieden je nog opleiding of ervaring nodig hebt om de kansen op succes te vergroten.
  2. Hoe benader ik de arbeidsmarkt?
    Pas wanneer duidelijk is wat jij hebt te bieden ga jij actief op zoek naar een nieuwe baan. Nu leer je jezelf te verkopen, op de manier die bij jou past. CV, resumé, brief, pitch, social media (LinkedIn, Facebook, Twitter) komen aan bod. Je hebt nu alle kennis en vaardigheden om je zelfbewust en zelfverzekerd op de arbeidsmarkt te begeven. Dit vergroot jouw kansen aanzienlijk!

Tijdens onze begeleiding besteden we aandacht aan het verwerken van het verlies van je oude baan. Dit is steeds maatwerk. We zorgen dat je ook in een werkritme blijft. Dit kan zijn in (vrijwilligers)werk. Wanneer je (ex)werkgever deel uitmaakt van het ACE-netwerk zijn er tijdens je begeleiding ook mogelijkheden om bij een ander bedrijf een snuffelstage te lopen.

Wij bieden diverse manieren om jou te begeleiden. Dit is altijd maatwerk, passend bij jou en je situatie. Een overzicht vindt je hier.

Er is altijd de mogelijkheid voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel ons om een afspraak te maken (076) 737 02 38. Mailen kan natuurlijk ook info@talentaanbod.nl.

Financieel is het voor jou aantrekkelijk wanneer je (ex)werkgever de begeleiding betaalt. In een persoonlijk gesprek lichten we dat graag toe.

Ervaringen


Lianne Vermeulen, werknemer

"Als productiemedewerker stroomde ik uit bij mijn werkgever en nu vervul ik mijn droombaan als therapeut. Het was pittig, maar ook een enorm persoonlijk avontuur van groei, waarbij het roer compleet omging."

Dirk van Eekelen, werkgever

"De grote betrokkenheid van Rob bij het loopbaantraject van onze medewerkers waarvan wij - door economische omstandigheden - noodgedwongen afscheid moesten nemen, brengt toch een positieve vertaalslag mee in deze moeilijke tijden.
Rob heeft oog voor zowel werknemer als werkgever, waarbij 'ondersteuning', 'uit handen nemen van' en 'meedenken met' hoog in het vaandel staan. Dit alles vanuit een positieve realiteitszin, waardoor vol energie het loopbaantraject wordt ingezet."